Linievarken

Blokhovens Linievarken

Sinds het voorjaar van 2014 zijn wij overgestapt naar het Blokhovens linievarken. Vlees wat afkomstig is van varkens uit het “Groene Hart”

Het Blokhovens linievarken is een varken wat op een diervriendelijke manier gefokt en gehouden wordt. De Gebroeders Uijtewaal hebben in 2011 een innovatie prijs gewonnen voor het ontwikkelen van stallen voor het Blokhovens Linievarken. Het zijn ruime stallen voor zien van stro en met een uitloop in het zand. Alles wat een varken graag wil.

De Varkens lopen in deze stallen in groepen bij elkaar en uitsluitend op stro. Daarnaast krijgen zijn voer wat ook afkomstig is uit het Groene Hart. Het houden en fokken van varkens op deze manier heeft tot gevolg dat de dieren in hun natuurlijke behoeften kunnen voorzien. Tevens komt het houden en fokken op deze manier ten goede van het vlees.

De varkens die wij, slagerij Ferry Lempers, verwerken heeft een vollere smaak is mooier van structuur een stuk vlees dat met zorg en aandacht is gefokt en verwerkt. En dat Proef je!

In september 2015 is mede hierdoor het groene hartstreekproduct certificaat ook overhandigd aan ons. Een certificaat dat aangeeft dat het vlees op een diervriendelijk eerlijke en manier gefokt is.

Daarnaast wordt het vlees wat afkomstig is van deze varkens ook verwerkt en verkocht in het “Groene Hart” .U begrijpt een bekroning op ons werk waar wij als slager en varkensboer naar toe hebben gewerkt. In dit voorjaar 2015 gaan wij onze krachten bundelen en hebben wij een prachtig product ontwikkeld Droge worst uit het “groene hart”. Een zeer smakelijke worst bereidt met zorg en aandacht.

Winkelwagen